Konfigurer bærbar – Gør-det-selv

Vi har alle sammen forskellige behov – også når det gælder computere. At købe en standard computer kan være godt nok i sig selv. Dog er det tit, at det viser sig, at computeren enten har for få funktioner til ens behov eller sågar har for mange, og eksempelvis bruger alt for meget strøm, og viser sig at være alt for avanceret til den enkelte simple dagligdagsbehov. Heldigvis er der hjælp at hente, da det er muligt at konfigurere sin bærbarcomputer. At konfigurere bærbar vil sige at tilpasse indstillingerne så de passer til ens egne behov.

Abook computer

At konfigurere bærbar derhjemme kan godt lade sig gøre, men kræver en hel del viden om maskinens enkeltdele og sammensætning. Der findes derfor virksomheder der mod bestilling og betaling kan konfigurere computeren for en. De såkaldte ’Abook’ bærbare computere er en maskine man virtuelt kan sammensætte, hvorefter det valgte firma vil konfigurere den for en. En Abook bærbar computer er en kvalitetscomputer der er konfigureret så den passer til netop dig og dine behov. Om du er studerende, underviser, forsker, ejendomsmægler eller gamer, kan du få en bærbar computer der matcher netop behov og nødvendigheder.

Gør-det-selv

Det er dog muligt selv at konfigurere bærbar computer. Dette kræver godt nok noget kendskab til computerens enkeltdele; både de ydre og ikke mindst indre komponenter. Det er muligt at foretage to slags konfigurationer: software konfiguration og hardware konfiguration. Før man går i gang med at foretage nogle konfigurationer er det først og fremmest nødvendigt at gøre sig det klart, hvilke justeringer man ønsker at foretage. Dernæst er man nødt til at sætte sig ind i computerens funktioner og enkelt dele. Softwaren er eksempelvis alle computerens elektroniske funktioner som er gemt på den, mens hardwaren er computerens fysiske elementer. At konfigurere softwaren vil sige, at tilpasse programmer som tekstbehandlings- og billedredigeringsprogrammer så de passer dine behov. Hardware konfiguration kan derimod straks være en anden sag, da det er computerens fysiske dele, hvilket kan fremtræde lidt for avanceret og kompliceret, hvis man ingen erfaring besidder. Hardwaren er eksempelvis harddisk, DVD-drev og strømforsyning. Hvis du ikke har yderligere erfaring inden for hardware konfiguration, anbefales det at gå til en professionel, der kan give dig et indblik i maskinens fysiske deles funktioner fra bunden, og hjælpe dig til at konfigurere din hardware.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>